A Kind of Farewell to a Memorable Project

December 14, 2012

Xavier Montsalvatge, at the age of 10, writes a letter to his mother

Xavier Montsalvatge, at the age of 10, writes a letter to his mother

14 Novembre del 2012

Als meus amics catalans del Centenari Montsalvatge,

Aquesta tarda vaig visitar per última vegada a l’exposició meravellosa en honor de Montsalvatge a l’Institut Cervantes de Nova York. Va ser un moment molt emotiu quan vaig deixar el lloc, perquè vaig sentir, d’alguna manera, una fi acostant a la relació especial que jo presumia de sentir amb Xavier Montsalvatge durant la preparació de la seva biografia i, sobretot, durant aquest any de la celebració del seu centenari.

A més del gran valor que poso sobre aquest sentiment especial, també hi ha el tresor de la major intimitat spiritual m’ha fet sentir amb el seu cercle musical, incloent Alícia de Larrocha, Victòria dels Àngels, Frederic Mompou, Eduard Toldrà i altres. Però el mestre m’ha donat també l’accés d’una altra manera impossible als grans figures d’altres arts i literatura catalanes.

No és el benefici més petit que tinc el privilegi d’haver format amistats amb molts familiars i amics de Montsalvatge, que espero no perdre mai. La meva gratitud a tots vosaltres és massa poderosa d’expressar. Sempre sereu benvinguts a casa meva, i espero de seguir en contacte amb vosaltres en el futur.

Moltes abraçades,
Roger

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: